Menu Diamentowe 200 zł osoba

Aperitif

Wino musujące z cząstkami świeżej truskawki

Zupa

Krem koperkowy z delikatnymi knelami drobiowymi

Główne danie

Polędwiczka wieprzowa na aromatycznym sosie z runa leśnego (grzybowym) serwowana z domowymi ziemniakami oraz surówką z marchwi, jabłka i pora

Danie dla dzieci

Lizaki serowe z frytkami i sosem śródziemnomorskim

lub

Nuggetsy z frytkami i mizerią

Deser

Bufet wybornych ciast z mazurskiej cukierni

Przekąski zimne

Plater rybnych rozmaitości :

– roladki z serkiem i wędzonym łososiem

– tatar ze śledzia z musztardą gorczycową

– filet z miruny z kolorową papryczką chili

Plater zimnych rozmaitości:

– aromatyczny schab w otoczce ziół

– szynka z domowego komina

– karczek szpikowany czosnkiem

– boczek marynowany

– domowy pasztet

– chłopska rolada z przyprawami

– tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

– Vitello Tonnato ze schabu pod sosem tuńczykowym

– Carpaccio z serc wieprzowych z młotkowanym pieprzem

Sałatka z serem mozzarella i oliwą czosnkowo- bazyliową

Sałatka z brokułów i płatków migdałowych

Sałatka jarzynowa

Sałatka szefa kuchni

Dodatki:

pieczywo, marynaty, świeży pomidor i ogórek

sos tatarski

Gorąca potrawa godz…

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Tradycyjny zraz wołowy faszerowany bekonem z kluskami śląskimi i surówką
z buraków

Filet rybny w otoczce ciasta serowo- ziołowego z frytkami i surówką z kiszonej kapusty oraz rukoli

Gorąca potrawa godz…

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami podana z ziemniakami opiekanymi oraz surówką wiosenną

Roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem i boczkiem serwowane z kopytkami

Oczepiny/Tort 24:00

Ku pokrzepieniu ciała i ducha , godz…

Kwaśnica mazurska na wędzonce z nutą otartego kminku

Napoje

– gorące / kawa i herbata /

– zimne / woda, soki oraz softy /

Cena 200,-zł/os

 

.

Indywidualny cennik usług dodatkowych

Zimny stół wiejski – gratis

Pokrowce na krzesła 5zł/sztuka


Kontakt