Menu Diamentowe 210 zł osoba

Aperitif

Wino musujące z cząstkami świeżej truskawki

Zupa

Krem borowikowy z chipsami ziemniaczanymi i pianką chrzanową

Główne danie

Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem żurawinowym

podane z gratin ziemniaczanym i sałatką wiosenną

Danie dla dzieci

Nuggetsy z piersi kurczaka z frytkami i mizerią

Deser

Bufet wybornych ciast z mazurskiej cukierni

Jogurt grecki z miodem i mixem orzechowym

Przekąski zimne

1. Ogórek faszerowany wędzonym łososiem z sosem gorczycowym

2. Tatar ze śledzia na chrupiącej bagietce

3. Ryba z papryczką chili

4. Plater zimnych rozmaitości :

– aromatyczny schab w otoczce ziół

– szynka z domowego komina

– karczek szpikowany czosnkiem

– boczek marynowany

5. Domowe pasztety

6. Sałatka z ananasem i kurczakiem

7. Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

8. Chilii con carne na picie pszennej

9. Carpaccio ze schabu z marynowaną gruszką

10. Pieczony rostbef wołowy z sosem chrzanowym

11. Sałatka z serem mozzarella i oliwą czosnkowo-bazyliową

12.  Melon w szynce parmeńskiej

Dodatki:

pieczywo, świeży pomidor i ogórek

Gorąca potrawa 

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Wołowina po burgundzku z brandy podana z kluskami śląskimi i surówką z buraków

Dorsz smażony w panierce ziołowej z frytkami i surówką z kiszonej kapusty

Gorąca potrawa godz…

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i serem lazur z gotowanymi ziemniakami i pomidorami z cebulką

Roladki Grilowany szaszłyk drobiowy, podany z gorącymi bułeczkami i sosem tatziki

Oczepiny/Tort

Ku pokrzepieniu ciała i ducha

Kwaśnica mazurska na wędzonce z nutą otartego kminku

Napoje

– gorące / kawa i herbata /

– zimne / woda, soki, napoje gazowane/

Cena 210,-zł/os

 

.

Indywidualny cennik usług dodatkowych

Zimny stół wiejski – gratis

Pokrowce na krzesła 5zł/sztuka


Kontakt