Menu Złote 190 zł osoba

Zupa do wyboru

Rosół z kury z makaronem naszej receptury

Aksamitny krem z pieczonego w ogniu buraka z chrustem bekonowym

Delikatna zupa porowa z mięsem oraz serkiem topionym

Flaki wołowe

Zupa Węgierska

Danie główne do wyboru

Grillowana pierś z kurczaka w sosie z sera gorgonzolla i suszonych pomidorów

Medaliony z polędwiczki wieprzowej nadziewane francuskim camembertem,owinięte wędzonym szpeckiem

Kieszeń schabowa nadziewana szpinakiem i wędzonym boczkiem

Filet z sandacza w sosie cytrynowym

Nuggetsy dla dzieci

Danie 3,4
(opcja serwowania na półmiskach w formie 50/50 lub serwowana talerzowo)

Cygaro (pierś, pieczarki, papryka, ogórek kiszony)

Żeberka wieprzowe w miodowo- musztardowej marynacie

Grillowany szaszłyk drobiowy podany z sosem i gorącymi bułeczkami drożdżowymi

Sakiewki wieprzowe z farszem pieczarkowym na sosie z białego wina

Karczek z warzywami

Zraz królewski z kluskami śląskimi

Danie 5

Krokiet + barszcz czerwony

Paszteciki + barszcz czerwony

Żurek staropolski z białą kiełbasą

Przekąski zimne podawane na półmiskach

7 do wyboru

Deska mięs pieczystych (kartkówka, boczek, schab z morelą, szynka

Deska galantyn, rolad i pasztetów

Sałatka Capresse z pomidorem, serem mozzarella oraz świeżą bazylią

Sałatka Grecka

Sałatka Włoska

Sałatka z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i prażonymi pestkami słonecznika

Śledź korzenny serwowany z jabłkiem i płatkami cebuli

Śledź w oleju, podawany z pieprzem cytrynowym, pietruszką persiladą marynowany burakami

Marynowana ryba w zalewie ziołowo-octowej

Ryba po grecku

Tatar

Dodatki do dań gorących

Ziemniaki purre

Ziemniaki opiekane

Frytki

Ryż biały/Ryż kolorowy z warzywami

Kasza gryczana

Surówki

Surówka z białej kapusty z marchewką

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty pekińskiej z papryka i kukurydzą

Surówka z jabłka i marchwi / z marchwi i pora

Surówka z sałaty masłowej z rzodkiewką, szczypiorem i śmietąną

Surówka z sałaty lodowej, pomidorów , świeżego ogóra w sosie vinegrette

Pomidor z cebulką/ mizeria z ogórków

Buraczki na zimno/ buraczki zasmażane

Warzywa na parzę(kalafior, brokuły, marchew, fasola szparagowa)

Grillowane leczo warzywne

Dodatki do zimnych przekąsek:

chleb żytni, chleb razowy

masło śmietankowe, ćwikła, chran, musztarda

W cenie menu także

soki, napoje gazowane w butelkach, woda z cytryną i miętą- bez ograniczeń

kawa, herbata

bufet słodki (ciasta mieszane oraz kompozycje owoców)

chleb okolicznościowy na powitanie nowożeńców

dekoracja sali i stołów, aranżacja bufetu słodkiego oraz powitanie gości weselnych lampką szampan.

Indywidualny cennik usług dodatkowych

Mobilny drink bar 2500zł

Zimny stół wiejski 2500zł

Pokrowce na krzesła 5zł/sztuka


Kontakt