Menu Rubinowe 185 zł osoba

Aperitif

Wino musujące z cząstkami świeżej truskawki

Zupa

Delikatny krem z białych warzyw z prażonymi migdałami

Główne danie

Saltimbocca Alla Romana z piersi kurczaka nadziewana szynką dojrzewającą
i świeżą szałwią w sosie winno – ziołowym serwowana z ziemniakami puree
i surówką wiosenną

Danie dla dzieci

Lizaki serowe podane z frytkami i sosem śródziemnomorskim

lub

Nuggetsy z frytkami i mizerią

Deser

Bufet wybornych ciast z mazurskiej cukierni

Przekąski zimne

Plater rybnych rozmaitości :

– śledź marynowany w soku z buraków serwowany z cebulą i świeżą pietruszką

– ryba w zalewie octowo- ziołowej według mazurskiego przepisu

Plater zimnych rozmaitości:

– aromatyczny duet schabu i suszonej moreli

– szynka pachnąca ziołami

– karczek faszerowany

– boczek marynowany

  • domowa rolada z przyprawami

  • wiejski pasztet

– tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

– tymbaliki drobiowe z cząstkami cytryny

Sałatka z serem mozzarella i oliwą czosnkowo- bazyliową

Sałatka Szefa Kuchni

Sałatka jarzynowa

Dodatki:

pieczywo, marynaty, świeży pomidor i ogórek

sos tatarski

Gorąca potrawa godz…

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Udko z kurczaka faszerowane surimi, podane z opiekanymi ziemniakami i surówką z marchwi i pora

Karkowina w sosie cebulowym z kaszą pęczak i surówką z białej kapusty

Gorąca potrawa godz…

Serwis rosyjski/ wszystko jest wstawione w stół na platerach/

Soczysty schab nadziany pieczarkami i kruchą kapustą podany z kopytkami
i sosem pieczeniowym

Dewolaj z frytkami i duszoną marchewką z groszkiem

Oczepiny/Tort 24:00

Ku pokrzepieniu ciała i ducha , godz…

Tradycyjny barszcz czerwony z domowym pasztecikiem oprószonym ziołami

Napoje

– gorące / kawa i herbata /

– zimne / woda, soki oraz softy /

Cena 185,-zł/os

 

 

Indywidualny cennik usług dodatkowych

 

Zimny stół wiejski 2000 zł

Pokrowce na krzesła 5zł/sztuka


Kontakt