RESTAURACJA W BOGUSZACH NIECZYNNA DO ODWOŁANIA !!!!!

 

PRZEPRASZAMY ZA WSZELKIE NIEDOGODNOŚCI

 

Przystawki

tatar wołowy z cebulką
(świeżo siekana wołowina, kurze jajo, kapary, cebula) , –
Tradycyjny śledź dobrze naoliwiony
(matias, masło, pieczywo 100 g), –
Śledź w korzennej oprawie
(matias, pieprz młotkowy, liść laurowy, ziele angielskie, masło pieczywo), –
Zapiekane warzywa z dipem czosnkowo-miętowym
, –

 

 

 Zupy

ROSÓŁ z domowym makaronem
                                                             , –
Pomidorowa
, –
żurek 
, –
Aksamitny krem z pieczonego w ogniu buraka
, –

Dania mięsne i rybyDania główne

Dania mięsne

Szaszłyk drobiowy z boczkiem i warzywami
(frytki, bukiet surówek), –
SchaB po Góralsku
(kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki), –
Grilowany filet z  kurczaka ze słoneczną brzoskwinią
(filet z kurczaka grillowany, brzoskwinia, frytki, surówka), –
Panierowane nuggetsy z kurczaka
(filet z kurczaka panierowany, ryż/frytki, do wyboru surówka) , –
Kofta wieprzowa doprawiana miętą w otoczce sezamu
(nadziewana na drewnianym floku (mięso wieprzowe, ziemniaki puree lub frytki, bukiet surówek)., –
Żeberka wieprzowe w miodowo-musztardowej marynacie
(mięso wieprzowe, frytki lub ziemniaki opiekane, bukiet surówek), –

Szef kuchni poleca

Filet z sandacza na chruście warzywnym
(filet z sandacza 200g, ziemniaki purre, bukiet surówek), –
Filet z okonia soute na maśle koperkowym
(filet z okonia 200g, ziemniaki purre lub ryż), –
Balotyne z Kaczki
(faszerowane bakaliami w sosie z wędzonej śliwki i miodu wielokwiatowego, kasza jaglana, buraczki na ciepło lub zimno), –
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
(frytki, sos czosnkowy, surówka z kiszonej kapusty), –

Dania z pyrą

Placek ziemniaczany z gulaszem
(gulasz wieprzowy, placki ziemniaczane, bukiet surówek), –
Placki ziemniaczane podawane z mazurską maślanką
(maślanka 0,2l), –
Placki ziemniaczane z serem i szczypiorkiem
, –

Sałatki

Sałatka Capresse
(z pomidorem, serem mozzarella oraz świeżą bazylią), –
Sałatka Włoska
(z warzywami ogrodowymi, salami oraz mozzarellą), –
Sałatka Grecka
(z fetą i otartym oregano), –

Wszystkie sałatki serwowane są z chrupiącym bułeczkami czosnkowymi.

Dania mącznePierogi i naleśniki

Pierogi

Pierogi z mięsne i okrasą (7 szt.)
, –
Pierogi z kapustą i grzybami (7 szt.)
, –
Pierogi ze szpinakiem i boczkiem (7 szt.)
 –
Pierogi z owocami
Owoce sezonowe., –

Naleśniki

Naleśniki z warzywami
2 szt. – z warzywami i złocistym żółtym serem, –
Naleśniki delux
2 szt – ser, sos malinowy, śmietana., –
Naleśniki z owocami
2 szt – owoce sezonowe., –
deser

DeseryDla każdego coś słodkiego

Malinowe marzenie
Ciepłe maliny, gałka lodów, bita śmietana., –
Lodowy zawrót głowy
2 gałki lodów, owoce, bita śmietana, polewa malionowo-czekoladowa. , –
Smaczne ciastko z Boguszowej spiżarni
, –

NapojeNa upalne dni i chłodne wieczory

Napoje na upalne dni

Bahama Frappe
(Monin Caribbien, Monin Mango, mleko, espresso), –
Hawaiian Iced Latte
(Monin Blue Curacao, Monin Coco Nut, mleko, espresso), –
Mint Iced Coffe
(Monin Mint, kawa z esprwsu), –
Coca – Cola, Fanta, Sprite
0,2l, –
Nestea Brzoskwinia, Cytryna
0,2, –
Woda gazowana i niegazowana Pierrot
0,33l, –
Sok pomarańczowy, jabłkowy, pomidorowy
0,2l, –
Napój energetyczny Black Shadow
0,2l, –

Napoje gorące

Kawa cappuccino
, –
Kawa Latte
, –
Kawa latte orzech laskowy lub migdałowe
, –
Kawa z ekspresu
, –
Espresso
, –
Herbata
, –
Herbata z syropem
, –

AlkoholeKarta drinków i piw

Karta drinków

Bahama Love
50 ml. biały rum, 150 ml. sok pomarańczowy, 5 ml. Grenadine syrop, 20 ml. Bols Blue, 100 ml. wino musujące, –
Cosmopolitan
40 ml. wódka cytrynowa, 10ml. contreau, 10 ml. sok z cytryny, 30 ml. sok z żurawinowy, –
Sex on the beach
40 ml. wódka czysta, 10 ml Monin brzoskwiniowy, 100 ml. sok pomarańczowy, 80 ml. sok żurawinowy, –
Mojito
40 ml. biały rum, limonka, cukier brązowy, kruszony lód, woda gazowana, świeża mięta, –
Sharlot
40 ml. wódka Żubrówka, 10 ml. Monin Apple Pie, 120 ml. sok jabłkowy, –
Tequilla sunrise
40 ml. Tequilla biała, 120 ml sok pomarańczowy, 5 ml. Monin Grenadine, –
Ogórellove
40 ml. wódka czysta, 120 ml. sprite, świeży ogórek, świeża bazylia, –
Wściekły pies
, –
Kamikadze
, –

Alkohole

Wódka Finandia
50 ml.,-
Wódka Wyborowa
50 ml.,-
Wódka Żubrówka
50 ml.,-
Jack Daniel’s
50 ml.,-
Ballantine’s
50 ml.,-
Johane Walker Black Label
50 ml.,-
Bacardi Rum
50 ml.,-
Malibu
50 ml.,-
Gin Gordons
50 ml.,-
Martini Bianco 100 ml.
50 ml,-
Cognac Martel
50 ml.,-
Tequilla Sierra Silver, Gold
50 ml.,-
Jagermeister
50 ml.,-

Piwa

Tyskie
0,5 l z kija,-
Tyskie
0,3 l z kija,-
Lech
0,5 l Butelka,-
Lech Free
0,33 l Butelka,-
Lech Radler
0,5 l Butelka,-
Redds
0,33 l Butelka,-

Dodatkowe informacje

To najlepsze miejsce na romantyczną kolację lub rodzinny obiad.
Z dala od miejskiego zgiełku. Smaczna kuchnia, przystępne ceny.

KUCHNIA TRADYCYJNA m.in.:
– schabowy z kostką,
– szaszłyk wieprzowy,
– pierogi oraz naleśniki,
– desery, lody, własne wypieki.